Versiune site in limba romana fara diacritice
romana fara diacritice
English version
english version

Servicii de asistență psihologică    

 

 

Dorințele de Moș Crăciun
miercuri, 24 decembrie 2003

Se întâmplă ceva magic de sărbători. In jurul bradului sau al crenguțelor de brad apar darurile, într-un chip nevăzut și minunat. Fiecare avem strânse în suflet dorințe. Copilul descoperă cu uimire că Mosul știe ce-și doreste el. In chip magic dorința sa a căpătat viață. Si tu, care ești om mare, speri ca dorințele tale să devină realitate.

"Imi doresc ca mama și tata să nu se mai certe".

"Imi doresc să am o surioară".

"Imi doresc să am prieteni". - Așa sunt dorințele copiilor. Când copiii noștri îi scriu lui Moș Crăciun, suntem oare atenți?

Cum putem veni în întâmpinarea dorințelor noastre? Cum putem merge în direcția în care ne dorim? Cum ne putem armoniza cu femeia / bărbatul de lângă noi cand e vorba de "dorințe mari": "îmi doresc să mă căsătoresc"; "îmi doresc să avem un copil"; "îmi doresc să o iau de la capăt în altă țară"; "îmi doresc să nu mai locuim cu părinții tăi".

Este la fel ca pașii unui dans. Fiecare simte mișcările celuilalt, fiecare urmează și este urmat. Pentru a putea construi împreună o relație ai nevoie de obiective realiste, pas cu pas, și de comunicare. Mai ai nevoie de onestitate față de tine însuți: asta pot să fac, asta nu pot să fac. Mai ai nevoie și de curaj - vreau să încerc să fac cutare lucru. Si de asumarea succesului sau a eșecului.

Să primim odată cu lumina și bucuria Crăciunului încrederea în forțele noastre pentru a da viață dorintelor noastre și ale celor dragi!

Sărbători Fericite!

 ÎNAPOI LA ARTICOLE...

 

 
 
© 2003 Psihoterra.ro - Toate drepturile rezervate
 
design & hosting :. Treeworks SRL design & hosting :. Treeworks SRL